Monday, 22 April 2013

Viimeinen koulupäivä Islannissa

Viimeinen islantilainen koulupäivä on nyt takana ja matkalaukkujen pakkaaminen edessä.

Jo aamupalalla oli edellisiä aamuja hiljaisempaa. Viimeisen päivän haikeus edessä ja jo tutuksi tulleiden paikallisten opiskelukavereiden ja opettajien hyvästely. Mutta iso osa matkalla olemisen mukavuutta on kotiinpaluu. Koti-ikävä onkin jo käynyt kyläilemässä useamman luona.

Paikallisten ihmisten iloisuus ja ystävällisyys on aivan mahtavaa. Täällä todella tuntee itsensä tervetulleeksi. Kahden viikon vaihdon aikana meidän opiskelijoille oli selkeät lukujärjestykset, oli järjestetty toimintaa ja tutustumisia eri kouluihin ja museoihin. Opiskelijat saivat teoriatuntien lisäksi osallistua kynttilöiden valamiseen, lasimaalaukseen ja metallitöihin. Näistä on kaikilla kotiin viemisinään itsetehtyjä tuliaisia, huikeaa! Kaikki opiskelijat ( myös opettajat ) saivat läksiäislahjaksi koulun logolla varustetun kangaskassin, jossa oli tekemiensä töiden lisäksi paikallisia karkkeja ja islantilainen kirjanmerkki. Ihania muistoja.

Vaihto oli erittäin opettavainen. Tämän reissun jälkeen opiskelijat todennäköisesti arvostavat entistä enemmän oman koulumme puitteita; on naulakoita vaatteille, sohvia ja tuoleja käytävillä ja koululla tarjottava lounas maukas ja terveellinen. Toisaalta voisimme kiinnittää huomiota mm. tervehtimiseen, hymyilemiseen ja toisten huomioonottamiseen :)

Kaiken kaikkiaan vaihto on ollut oikein onnistunut. Me opettajat olemme saaneet olla ylpeitä opiskelijoidemme osallistumisesta ja aktiivisuudesta. Mahtavaa on ollut seurata, kuinka kahden viikon aikana kaikki rohkaistuivat käyttämään englantia, keskustelemaan paikallisten kanssa ja "kaikissa asuva seikkilija" tuli esille.

Positive thinking! :)
Kiitos kaikille ja kohti uusia reissuja,
Sari

Opettajat Asta, Porunn, Ertna ja Maggi


1 comment:

Markku Polamo said...

Hienoa! Voi vaan kompata Saria! Opiskelijoistamme voimme olla ylpeitä! Ja varmaan on kaikkien mukava paltata kotiin aika montaa muistoa rikkaampana. Kaksi viikkoa on aika pitkä aika, siinä tosiaan ehtii jo tutustua ja oppia tuntemaan paikkoja eikä vaan juoksemaan paikasta toiseen. Mielestäni myös se, että meitä oli ekan viikon Mia ja minä ja toisen Sari ja Hannu oli hyvä ratkaisu. Mahdollisimman moni henkilökunnasta pääsi mukaan ja opiskelijoillekin oli varmaan ihan kiva tuo vaihto puolessa välissä.
Kaiken kaikkiaan siis varmaan huippureissu. Kiitokset siitä mukanaolijoille!