Friday 12 April 2013

torstai 11.4.2013


Käsityötunnilla ensin esitellään itsemme toisillemme.

 Sitten kuunnellaan tarkkaavaisena, mitä tässä oikein aletaan tekemään.


Saimme tehdä jotain pientä itsellemme ja ensimmäiseksi ompelimme.
Ompelun jälkeen pääsin erottelemaan pumpulin kangassuikaleista.
Sitten teimme mustekalaa. Sitä varten piti ensin keriä lankaa..
Kun langat oli keritty ja sidottu kasaan, pistelimme erikoisneulalla pumpulista pallon, josta tulee mustekalan pää.
 

 Kun mustekalalla oli pää valmis hienoa tukkaa myöten, sille liimattiin silmätkin vielä.

 Hienot silmät, eikö? Pitihän 
mustekaloille rusetitkin laittaa.
Ruoka-aika!

Kanakeittoa kotitehdyillä nuudeleilla.

 Täällä syödään kerran viikossa makea lounas. Tänään se oli pullaa vanilijakastikkeessa. Hyväähän se toki oli, mutta aika paljon oli pullaa kerralla syötäväksi.










 Gambialaiset pitävät makeasta ja puoliksi gambialaiselle ja puoliksi suomalaiselle Aidalle tämä makea lounas oli mieluinen yllätys.
Matkalla Pyhälle kukkulalle.

 Perillä! Aika hyvät näkymät!

 

 Täällä kevät on jo näin pitkällä.



 Tässäpä ryhmäkuva, jonka ystävällinen amerikkalainen suostui kuvaamaan.

 Välipalaksi, uskokaa tai älkää: pullaa!! Ja Aidaa se vain hymyilyttää.


Pauliinaa ei korkean paikan kammo vaivaa. Päinvastoin! Pauliinan pitää kiivetä vielä penkille, että olisi vieläkin korkeammalla!
Auringonpalvojat

 Auringon palvominen on tarttuvaa.
Mikä kumma se kappelin takana on...
Itkevä Neitsyt Mariahan se siellä


 Uskokaa tai älkää, taas on ruoka-aika! Päivälliseksi oli gratinoitua kinkkupastaa, joka oli aikalailla makaronilaatikon tyylinen.


4 comments:

Unknown said...

Onpas veikeä mustekala, jonka teitte käsityötunnilla! :D

Mahtavat maisemat tuolta Pyhältä kukkulalta! Itse en kerennyt siellä käymään, joten kiva katsoa näitä kuvia!
Mikulovissa onkin jo keväistä kun aurinko paistelee, nurmikko vihertää ja kukat heräilevät!
Täälläkin lumet sulavat kovaa vaihtia! :)

Hauskaa viimeistä viikkoa Mikuloviin!

-Pia

Unknown said...

Kiitos Pia! :)

.. meillä kaikilla alkaa pikku hiljaa tulee keitot jo korvista :D
kotiin ku päästää ni ei kuukauteen olleskaa keittoa!

Unknown said...

Kiitos Pia! :)

.. meillä kaikilla alkaa pikku hiljaa tulee keitot jo korvista :D
kotiin ku päästää ni ei kuukauteen olleskaa keittoa!

Unknown said...

Heh, keitto on näköjään tsekkiläisessä kulttuurissa olennainen osa ateriaa! ;)

Tarjotaanko siellä keittoa alkuruuaksi joka aterialla?

-Pia