Saturday 20 April 2013

Myrskytuulta ja Kalaoppia


Heissan kaikille!

Viimeinen viikko Islannissa alkaa olla lopuillaan ja ajatukset kotiin menemisesta on edessa. Mutta sita ei murehdita,vaan perjantai tarjosi meille taas aimo annoksen tietoisuutta kalastamisesta ja kulttuurista.

Mutta kerrotaanpa ensiksi viime illan tanssiaisista. Meno oli aika hurjaa,vaikka tarjolla oli pelkkaa vetta. Musiikista vastasi paikalla oleva yhtye,joka soitti tunnettuja hittibiiseja,etta tuntemattomampiakin kipaleita. Basso pauhasi ja ihmiset riehuivat hulluina tanssilattialla. Itsekin pari kertaa "eksyin" tanssimaan.

Meininki katossa! 


Tanaan saimme nukkua hiukan pitempaan kuin tavallista ja ensimmaiseksi menimme uimaan koulun oppilaiden kanssa. Kylma viima ja kuumat altaat olivat ihana piristys heti aamusta. Lounaalla me soimme hampurilaisaterian,joka on tullut varsin tutuksi viimeviikkoina. 

Lounaan jalkeen lahdimme autolla jonkinlaiselle kalaopistolle, jossa meita opasti Lalli. Ensiksi meille pidettiin esitelma verkoista ja kalastamisen systeemeista. 




Mukava vastaanotta ja esitelman pitaja oli todella mukava!


Lalli esitteli meille jos minkalaisia kalastukseen liittyvia esineita. Myos verkkoja esiteltiin.


Joskus verkot menee solmuun,niin avaamiseen tarvitsee kaksi  :) 
Lalli demostroi kuinka verkko toimii vedessa. ja Jenna kurkistaa nurkan takaa :) 



Kalaopistolta lahdimme ajamaan Lallin johdolla erilaisia nahtavyyksia. kavimme katsomassa kuumia lahteita, Amerikan ja Islannin mannerlaattojen valista rajaa ja kaunista merta. Tuuli ja sade oli kylla sen verran hurja,ettemme uskaltaneet ottaa kameroita mukaan ulos. Auton etuovikin meinasi lahtea kovassa tuulessa irti. 

 Meri puskee kovaa kallioihin
Mutta myrskyn keskeltakin voi aurinko pilkottaa. 


Kaiken kaikkiaan oli ihana paiva! Viikonloppua odotellessa. 
Verna Kuittaa! 

No comments: