Monday, 15 April 2013

Perlanin näköalakupolin pihalla oli tällainen meno ylimmillään lauantaina!

Pieni osa Islantia, meille tullut aika kotoisaksi alueeksi!

Viikinki laatikossa!

Ilmari ja Reykjavikin profiili!
Verna ja Taxi! Tilataanko?


Lauantaina ja sunnuntaina oli hieman vapaampaa menoa. Lauantaina suunnattiin kahdella autolla Reykjavikiin ja shoppailtiin, syötiin yhdessä tutustuen paikalliseen ruokakulttuuriin sekä käytiin näköalapaikalla Perlianissa (?). Muutama jäi vielä käveleskelemään vanhaan kaupunkiin ja huomasi Reykjavikin olevan aika menoisa paikka ja lauantai-alkuillasta.

Osa ei osallistunut sunnuntain retkelle vaan nukkui ja lepäsi pois viikon(lopun) väsymystä. Muut neljä plus Mia ja Make suuntasivat kohti Gullfossin putouksia. Matkan varrella nähtiin mm. seuraavaa:
1. Strandar kirkko. Pienen kylän kirkko, joka on suojellut merimiehiä aina 1200 luvulta, nykyinen kirkko on vuodelta 1888. Kylässä asui vuonna 1800 150 ihmistä vuonna 1990 enää 12 !
2. Tulivuorenkraateri: Keridt-kraateri oli aika vaikuttava, vielä vaikuttavampi se oli tässä myrskytuulessa, mikä lähes imi meidät kraateriin.
3. Geysir. Suurin ja alkuperäisin Geysir ei enää ole aktiivinen, mutta pienemmät purskahtelevat vulkaanista yli 100 asteista vettä monta kertaa tunnissa. Aika hurjaa!
4. Gullfossin putoukset. Olisko Euroopan suurimmat, no ainakin tosi vaikuttavat monessa tasossa ja korkeuseroja on varmaan lähes 100 m
5. Takana häämöttävät upeat lumihuippuiset vuoret!

Ja ohessa niitä kuvia noista... Geysiristä ja Gullfossista löytyy vielä videotakin, kunhan saadaan ladattua...

No comments: