Saturday, 13 April 2013

Herättiinhän sitä lauantaihin!

Verna tuossa hehkuttikin, kuinka porukat oli aika väsyneinä kouluviikosta ja uimisesta ja kaikesta. Varmaankin yksi asia mikä vaatii tosi paljon energiaa on vieras kieli. Koko ajan pitää olla aistit auki, kun ei tiedä mitä kieltä pitäis itselle tulkata ja mitä puhua takaisin. Kannattaa kokeilla joskus olla ihan enemmän kuin päivä-pari ihan tälleen "paikallisten" seurassa. Huomaa monta pikkuasiaa ja onhan se niin, että kielitaito kasvaa kohisten...

Illalla (siis eilen perjantaina) suurin osa porukasta kävi paikallisessa Langbest-pizzeriassa päivällisellä ja sitten takaisin kämpille. No, pian huomattiin miksi on ihan hyvä, että mukana on "Eurooppalainen sairausvakuutuskortti", oppilaitoksen vakuutuskortti ja oma henkkari ja henkiläkunnan jäsenillä oma luottokortti. Kävi siis seuraavaa:

B&B:ssä on lähes kaikilla jenkkityyliset korkeat vuoteet. Pate oli sitten levännyt sängyllä ja astahti alas sillä seurauksella, että nivelsiteet antoivat periksi ja liike loppui siihen. Onneksi ambulanssi tuli alle 10 minuutin ja niinpä osa porukasta pakkasi varavaatteet ja dokumentit mukaan ja Pate ja Make kohti sairaalaa. Mikäli jalkaa ei saataisi kuntoon olisi edessä Raykjavikin yökeikka. Morfiinin, rauhoittavien ym. voimalla lihakset saatiin rennoiksi ja sitten asiantuntevat hoitajat ja lääkäri kiskoi halan paikallensa. Sitten onnistui jo kävelykin. Ja ennen yhtä oltiin hotellilla takaisin. Nyt aamulla mies klenkkaa ja olemme menossa ostamaan yhden kainalosauvan, mutta matka jatkuu...

Opetuksia:
1. Ilman eurooppalaista korttia hoito olisi maksanut 41000 paikallista (= yli 300€) nyt 4200. Se maksu piti maksaa heti, toisin kuin jenkkilässä rahaa ei kysytty etukäteen, tosin ainoa maksuväline oli luottokortti. Kulut saadaan nyt sitten varmaan takaisin vakuutuksesta.
2. Pidä asiakirjat kunnossa ja ole tietoinen missä tavarasi ovat. Jos tulee nopea lähtö on kavereiden tiedettävä missä alushousut, sukat, paidat ja kännykkä ja lompakko.
3. Jälkeenjääneille on hyvä olla joku henkilökunnasta pitämässä kriisipalaveria. Mia ja muut olivat puineet asiaa ennen nukkumaanmenoa...
4. Älä koskaan lähde yksin ulos kun on -4 ja Islannin pohjoistuuli. Paten jalan lisäksi työllisti nimittäin pelastuslaitosta kadonnut ihminen. Toivottavasti löytyi jostain ajoissa.

No nyt siis kohti Reykjavikia. Onneksi Islantilaiset osaavat valmistaa lämpimiä vaatteita, niitä täytynee ostaa tuliaisiksi...3 comments:

Anonymous said...

Hyvä, että asiakirjat olivat kunnossa ja saitte pikaisesti asiantuntevaa hoitoa!
Pikaista partanemista Patelle!

-Pia

Liina said...

Ohhoh! Paranemista Patelle!

Markku Polamo said...

Pate on reipas ja eilen ja tänään ihan kaikessa täysillä mukana. Vaikka polveen ihan varmaan sattuu. Paraneminen on kuitenkin myös omasta tahdosta kiinni ja taitaapa se olla nyt kunnossa!